Mijn naam is Anke de Vries en ik ben opgegroeid in een klein dorpje tussen Dokkum en Leeuwarden. Vanaf jongs af aan ben ik met muziek bezig: ik kan me herinneren dat ik samen met mijn zusje door de woonkamer danste met een handdoek om ons hoofd.

Toen ik een jaar of zes was, ging ik bij een plaatselijk kinderkoor: de accu’s. Nou, energie had ik! Heerlijk vond ik het om te zingen en te dansen met z’n allen. Een aantal jaar later wekte de piano mijn interesse. Ik vertelde dit thuis en ik mocht op pianoles. Wat een feest! Alhoewel… zo leuk vond ik het niet. Dat noten lezen vond ik saai. Liever speelde ik de liedjes op gehoor. Dit liet ik niet merken tijdens voorspeelavonden: bladzijde voor bladzijde sloeg ik om. Na mijn ‘optreden’ liep ik naar mijn moeder en zei: “ik had een heel ander liedje voor me dan ik speelde!”.

Op de middelbare school kreeg ik muzikale vrienden en vriendinnen. Dit zorgde ervoor dat er regelmatig gezongen en gespeeld werd. Zo werd ik ook zangeres van mijn eerste bandje: Zebras Can Fly. Samen met vrienden muziek maken: prachtig vind ik het.

Van de middelbare school in Dokkum, naar het HBO in Groningen waar nog meer muzikanten woonden. Een prachtige tijd. Vanaf die periode was ik steeds meer te vinden op onze waddeneilanden. Wat heerlijk om daar muziek te mogen maken, in combinatie met het bezoeken van de zee en het strand.

Inmiddels woon ik in Lemmer en treed ik regelmatig op in mooie plekjes in Nederland. Ook benieuwd wat mijn muziek voor u kan betekenen? Neem gerust contact met me op.

Liefs,

Anke